Kaskım çok fazla ses ve rüzgar alıyor ?


Kasklar temel yapısı gereği önden gelen rüzgar ve havayı olduğu şekilde arka tarafa taşımak için tasarlanmıştır. Eğer içerisine hiç rüzgar girmeyen ve hava almayan bir kask kullanıyor olsaydık yüksek süratlerde kaskın kafaya ve boyuna yaptığı basınçtan rahatsız olur ve yine nefes almakta zorlanarak sürüş keyfi olumsuz yönde etkilenirdi.

Bunun en temel örneği moto gp yarışlarındaki yarışçılara baktığımız zaman kask markası farketmeden tüm havalandırmalarının açık olarak yarıştıklarını çok rahat görebiliriz.  ( Rossi, Marquez, Pedrosa vb .. )

İnsanlar evlerinde dışardaki gürültüyü kesmek için kat kat kalın camlar kalın doğramalar kullanıyorlar. Yine aynı şekilde şu an piyasadaki en pahalı otomobile bindiğinizde dış gürültünün kesilmesi için türlü türlü teknolojiler kullanırken. Bir kasktan sessizlik beklemek büyük bir mucize. Farklı marka model kasklarda 2 - 3 db kadar ufak bir ses farkı yaşanabilir ancak tamamen sessiz bir kaskın teknik olarak üretilmesi imkansız bir durum.

Maalesef ülkemizdeki fırsatçı aksesuar satıcılarının müşteriye hava ve ses geçirmeyen bir obje olarak tanıtması çok yalnış bir yönlendirmedir. Bu şekilde kask alan bir müşteri kaskın fiyatına ve özelliklerine bakmaksızın bir süre sonra kaskla ilgili şikayetleri artacak ve kaskı değiştirmek isteyecektir.

Kask özelliklerini kullanılan malzemenin ve kaskın işlevini bilmeyen bir satıcıdan asla kask satın almayın.

Keyifli sürüşler...

Motosiklet Aksesuar Uzmanı
Murat Keleş

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Motosiklet Yağmurlukları Hakkında !

Motosiklet Kaskı Nasıl Seçilir ?